Duo Tentoonstelling ‘Contrast’ Ingrid Lefevre & Brigitte De Vuyst te Gent Hof Van Ryhove 23/10 t/m 7/11/2021

Ingrid en Brigitte leerden elkaar via de aquarel wereld kennen. Ze zijn namelijk beiden gepassioneerd door dit medium. Hieruit vloeide een verrassende duo tentoonstelling ‘Contrast’. Twee kunstenaars elk met hun eigen onderwerpen en stijlen.

Bij Ingrid zijn dit portretten, figuren, dieren, insecten, bloemen, dans, circus, muziek, exotische oldtimers,… de onderwerpen van haar werken zijn uit het leven gegrepen en gevoelsmatig. Ze schildert enkel die zaken waar ze een connectie mee voelt, die haar raken en zo een diepere betekenis kan inleggen om een visueel verhaal te vertellen. Ze houdt van Claroscuro welke de intensiteit van de werken benadrukt.

De schilderijen van Brigitte zijn een reflectie van onderwerpen die op haar pad komen (op reis en in haar omgeving). Vaak zijn dit stadslandschappen, gaanderijen, smalle straatjes… Gent is ook een favoriete schets plek van Brigitte. Deze tentoonstelling toont het verhaal van deze indrukken en deze ontdekkingstocht. Ook de kleurkeuze en toepassing van de aquareltechniek zijn bij beide kunstenaars anders. Ingrid houdt van warme kleuren, Brigitte werkt met een koeler palet. Ingrid werkt planmatig en langzaam onder intense muziek binnen de beslotenheid van haar atelier. Ze houdt ervan om zowel te vertrekken van echte modellen voor een portret als zich te laten inspireren door  foto’s, een uitdaging om tot een eigen compositie te komen. Brigitte gaat graag op pad om plein air te werken. Ze houdt van de uitdagingen die dit met zich meebrengt, namelijk snel werken, met een beperkt kleurenpalet,… het werk dat daaruit voortvloeit is direct en expressief. Nadien worden bepaalde schetsen hernomen, herwerkt en uitgediept op groter formaat. Zo herbeleeft ze de atmosfeer, de ervaring en de locatie. Alle schilderijen dragen dan ook een herinnering met zich mee. 

Schilderen betekent ook licht-donker CONTRAST opzoeken in de onderwerpen. We laten de bezoeker graag deze eigenschap in de werken zelf ontdekken. Daarom, breng ons een bezoekje! Je bent van harte welkom Van zaterdag 23/10 t/m zondag 7/11/2021 in het Hof Van Ryhove, een prachtig historisch pand in hartje Gent, Onderstraat 20-22 9000 Gent. Nabij de ondergrondse parking Vrijdagmarkt, St Jacobs en op 15 minuten stappen Station dampoort.  Open op vrijdag 29/10, 5/11 zaterdag 23/10, 30/10, 6/11 van 14-18u en op zondag 24/10, 31/10 en 7/11 van 10u30-17u30. Gratis toegang

 

oktober 23 @ 14:00 — november 7 @ 17:30
14:00 — 17:30 (363h 30′)

Did you like this? Share it!